Boden och Dannero runt helgen

Kommande veckosluts tävlande utspelar sig i Boden på nationaldagstorsdagen 6 juni och därefter med lunchtävlingar på Dannero kommande måndag 10 juni.

I Boden startar Stall Gällerstedt duon Stålviktor och Vännfors Stjärna och det i samma lopp (8).

– Båda har ju tuffa lägen, konstaterar Mats först och främst.

Stålviktor står tufft till efter ha tjänat bra med pengar i fjol, det är självklart svårt med 60 meters tillägg som utgångsläge. Han är behandlad av hästkiropraktiker efter förra starten och bör vara bättre nu, han går väl en 29-tid så får vi se vad det räcker till.

Vännfors Stjärna hade grym otur senast då hon hamnade bakom en häst som stannade i princip helt och hållet, jag tror att hon kunde ha varit tvåa annars. Nu blev hon sexa efter att ha avslutat bra och hon trivs med Micke (körande Melander) som vunnit med henne tidigare, men visst är det knepigt med 40 meters tillägg.

Med upp till Boden åker även Vännfors Grynet för att kvala.

– Det är en stor treårsmärr som inte har Umåker som favoritbana varför vi hoppas att hon trivs bättre i Boden. Hon var struken i förra tänkta kvalet för några veckor sedan på grund av hosta, men är frisk nu.

På måndag åker Mats till Dannero för lunchtävlingar där han startar Guli Castor som senast vann ett breddlopp i Skellefteå gångna söndag.

– Han var lite trött efter det, förmodligen på grund av den lösa banan. Han har varit riktigt bra i de två senaste starterna, men det är alltid tufft att ta 20 meter på stona så här under sommaren även om jag inte kan säga att jag räds motståndet.

Du gillar kanske också...