Det nya året inleds i Skellefteå

Stall Gällerstedt inleder nyåret 2019 med att starta Sid Dox under Skellefteåtravets årspremiär på fredag eftermiddag 4 januari och det i första loppet (V65-1) över 2140 meter.
– Senast för en och en halv månad sedan var han direkt dålig, men efter det har vi behandlat honom i båda hovlederna fram, sen fick han vila ett tag varefter vi tränat och då har han faktiskt känts bättre än på mycket länge, menar Mats och tillägger:
– Han är lite osäker i starten, men Ove A (Lindqvist) har fått bra fart på honom när han kört honom tidigare. Den på start (Norrlands Scott) blir tung favorit, men tvåa, trea kan väl Sid Dox bli här.
Mats själv har två kuskuppsittningar denna eftermiddag och då båda åt amatörparet Mattias Berglund och Maria Sjöberg med hemvist i Selet.
Glimmer U.S. i lopp 6 (V65-6) 2140 meter:
– En liten trevlig häst som gjort två bra lopp sedan han kom upp hit till Mattias och Maria. Senast var vi tvåa på ett bra sätt, men här kan jag inte riktigt bedöma motståndet, menar Mats.
Gobo´s Uppercut startar som en av två hästar på startvolten över 2140 meter i det sjunde loppet:
– Han har jag kört en gång, då satt vi fast med krafter kvar och blev femma varefter han varit sjuk ett tag. Han är stark och rejäl, men svårkörd och galopprisken kan nog ses som stor där det först och främst handlar just om att få honom att gå felfritt.

Du gillar kanske också...