Dubbeltrav kommande veckoslut

Stall Gällerstedt selar ut tre hästar kring kommande helg.

Två hemma på Umåker under fredagseftermiddagen 3 maj och Källsjöviking när Solänget kör sin årspremiär på måndag 6 maj.

Umåker kör eftermiddagstävlingar med V65 på fredag där Stålville startar i det tredje loppet, tillika V65-3, och det från ett femtespår bakom bilen där uppgiften handlar om 2140 meter.

– Han var ofräsch senast och är åtgärdad höger fram efter det. Han har tränat bra, men det har varit tunt med lopp varför jag misstänker att han behöver denna genomkörare för att nå formen, han kan väl ses som en platschans, tycker Mats.

Elsås Ravn gör årsdebut i det sjunde loppet och det från bricka ett över 2140 meter voltstart.

– Detta efter en lång träningsvinter där han mognat på ett bra sätt. Han var fin i ett provlopp i 34-fart förra veckan, det viktigaste nu är att han sköter sig och kan komma in i det här med att tävla. I den här klassen är det svårt att bedöma motståndet, det är alltid mycket hopp och galopp, säger Mats som för Elsås Ravn redan har planer på nästa start 17:e maj i Skellefteå.

Under Umåkertävlingarna kör Mats även Aleksi Kytöläs sto Diamond Shimmer i det fjärde loppet (V65-4) som är ett försök i Umåker Cup.

– Jag vet inte alls vad det är för häst, men Kytölä brukar ju ha sina hästar i bra ordning, säger Mats som här startar från fjärdespåret bakom bilen.

På måndag 6 maj är det alltså dags för Solängettravet i Örnsköldsvik att slå upp sina tävlingsportar för året.

Här startar Mats Källsjöviking i fyraåringsserien för kallblod.

– Han var halt senast och är åtgärdad i en kota bak sedan dess och känns fin i träningen. Han är svår från början av loppen varför det blir några utrustningsändringar med målet att få honom att gå felfritt, det blev ett jämnt och fint lopp, tycker Mats inför detta veckosluts starter.

Du gillar kanske också...