Dubbla tävlingar till helgen

Kommande veckoslut bjuder på tävlingar på Solänget (fredag 31 maj) och i Skellefteå på söndag 2 juni.

– Jag tycker att jag har några bra chanser, menar Mats.

På Solänget på fredag kväll startar Mats treåriga varmblodet Devil in the Sky i det första loppet.

– Han gjorde ett jättefint lopp förra gången (trea i Skellefteå) och har tränat väldigt bra. Här fick vi ett bra läge med springspår och laddar framåt och borde kunna vara med och hugga där framme även om det kanske blir svårt att vinna.

Mats kör också Frida Andersson Djärv Elden i kvällens andra lopp där man startar från ett tillägg på medeldistansen 2140 meter.

– Han gjorde det bra förra gången även om sprintdistansen inte är hans bästa. Han är stark men inte så snabb, men förhoppningsvis var det bra och utvecklande att få gå ett kortlopp. Nu är det 15 hästar med i loppet där vi får försöka komma oss fram till ett vettigt slagläge.

På söndag åks det norrut för tävlingar på Skellefteåtravet.

Guli Castor och Lillfax (körs av Micke Björklund) kommer här ut i samma lopp (4) där båda startar med två tillägg över medeldistansen.

– Guli Castor gjorde ett jättefint lopp senast vilket han behövde efter en stunds frånvaro. Logiskt bör han vara ännu bättre nu och ha en bra chans att vara med där framme.

– Lillfax gör comeback efter skada och måste nu få vara med och starta, han är fin hemma och kan förhoppningsvis tjäna en slant.

Stålville startar från 2160 meter i sitt lopp och det från springspår.

– Det blev fel senast då han satt fast med krafter kvar. Han kommer säkert att göra ett bra lopp och mår bra av att få det i kroppen. Det är väl någon konkurrent som är för bra, men visst ska det bli en bra peng.

Frida Anderssons Vinnare Vinna ska också starta med Mats i sulkyn och även här i andra loppet är utgångsuppgiften ett tillägg.

– Hon var jätteduktig som trea på Dannero i förra starten. Är hon som då bör det vara en bra chans då hon här inte ställs mot det värsta gänget.

Mats har ytterligare tre uppsittningar denna Skellefteåsöndag då han kör Baystone W.F. (lopp 1) och Catch Me W.F. (lopp 8) för norrbottenstränaren Håkan Wennberg och även Palemtonian (lopp 3) åt Thure Larsson.

Du gillar kanske också...