Fyra till start under finaldagen

Lyckseletravet avrundar årets tävlingsvecka med dagtävlingar kommande fredag 5 juli där Stall Gällerstedt selar ut fyra hästar.

I anrika Lars Matsons Minne (lopp 5) startar Guli Castor ensam från grunddistansen 2140 meter medan Stålville (körs av Krister Söderholm) har ett utgångsläge med ett tillägg.

Guli Castor gjorde ett jättebra lopp näst senast på Dannero när han var trea på en mycket fast och fin bana. Senast var banan omöjlig, han hade nog ändå blivit trea utan upploppsgaloppen. Är banan fast och fin kommer jag att dra på i ledningen och fungerar han fullt ut bör han kunna vara bland de tre.

Stålville har vi haft svårt att hitta lopp till och det har nu tyvärr blivit för långt mellan starterna. Han är i alla fall fin i träningen, står hyggligt inne här, men behöver nog loppet för att komma i form. Platschans kanske.

I dagens nionde lopp handlar det om en spårtrappa där Stålviktor och Vännfors Stjärna (körs av Micael Melander) startar.

– Här är jag optimistisk, tycker att båda bör ha bra chans. Det vore väl trevligt att avsluta Lyckseleveckan med en dubbelseger, säger Mats.

Stålviktor svarade för en fin insats mot tufft motstånd i Skellefteå på midsommardagen. Nu är det lättare motstånd och vi kan också köra med barforsskor vilket är bra. Hittar vi bara fram bör han kunna vara med och slåss om det.

Vännfors Stjärna var duktig vid spetssegern i fredags, här kommer hon att få ett rygglopp vilket passar henne ännu bättre. Jag är rätt övertygad om att hon ska vara med där framme när det drar ihop sig.

Du gillar kanske också...