Intensiv tävlingshelg väntar

Runt kommande veckoslut kommer Stall Gällerstedt att tävla i Skellefteå, Östersund och på Solänget.

– Det blir verkligen intensivt, men givetvis roligt och spännande, säger Mats som tycker sig ha några bra chanser till framskjutna placeringar.

På fredag kväll 16/8 är det Skellefteåtravet som gäller.

Där startar i lopp 4 Stålville från spår fyra bakom bilen i ett åttahästarslopp över 2140 meter.

Stålville gjorde det i senaste starten bra från ett dåligt läge. Här fick vi ett bra spår och provar från start, det är som alltid några bra med i loppet, men en bra platschans tycker jag att han ska vara.

I kvällens sjätte lopp startar Stålviktor från innerspåret i första tilläggsvolten där distansen 2140 meter gäller här i Svensk Travsports Kallblodsserie.

Stålviktor har haft det lite långt mellan loppen, men är jättefin hemma i träningen. Han bör här vara bland de tre i alla fall.

Ett försök i Norrlands Elitserie körs som kvällens åttonde lopp över korta 1640 meter och där kommer halva startfältet – tre av sex startande hästar – från Innergård.

Elsås Ravn står start, han har varit lite lat i loppen, men tränar jättefint här hemma. Nu möter han ett riktigt rutinerat motstånd, men har ett intressant smygläge och det blir också spännande nu när Ove A (Lindqvist) kör honom.

Källsjöviking (spår 1 i tilläggsvolten) vann enkelt med krafter kvar över kortdistans i Umeå. Han blir förmodligen favorit och visst ska det vara en bra segerchans, säger Mats som själv sitter upp bakom ”Vikingen”.

Vännfors Stjärna (körs av Krister Söderholm) hamnade i dåliga ryggar senast, men var bra i starten dessförinnan. Här får Krister och ”Stjärna” följa med och köra till slut, hon är ju rejält speedig.

Under Skellefteåkvällen kör Mats även för honom nya bekantskapen Bicc´s Hightech (tränad avJosefin Sandlund) i det sjunde loppet:

– Det blev ett svårt läge (spår 9) varifrån vi får köra för en slant.

På lördag kväll 17/8 kör Östersund V65-tävlingar dit Mats skickar pånyttfödda Lillfax som kommer att köras av Kent Åkerlund från spår 6 där det är 1640 meter med bilstart som gäller.

Lillfax har faktiskt aldrig känts så bra som han gör nu. Jorma (Kontio) var också mycket nöjd efter fjärdeplatsen i loppet i Bodens kuskmatch Björnkampen där Lillfax avslutade snabbast av alla. Kommer nu att köras med barfotaskor och bör vara en platschans.

På måndag kväll 19/8 bjuder Solänget på tävlingar där Guli Castor går ut i det åttonde loppet. Detta från ett tillägg över grunddistansen 2640 meter.

Guli Castor gjorde det bra som trea i Gävle från ett trist läge då förra fredagen, men då på rätt distans precis som det är här, säger Mats som denna kväll även kör Frida Andersson Djärv Elden i det sjätte loppet vilket också handlar om 2640 meter och det med ett tillägg i utgångsläge.

Djärv Elden fungerade inte riktigt i Lycksele, men var klart bättre på Umåker i fredags i Hot´n Cold-lopp mot varmbloden. Då blev det tyvärr två galopper, men däremellan gick det riktigt vasst. Det är rätt distans den här gången och vi kommer att ändra till skygglappar för att det ska bli ännu vassare.

Du gillar kanske också...