Juldagsfirande på Umåker

Umåkertravet kör för tredje året på raken V75-tävlingar på juldagen.
– Senast jag körde V75 var då för precis ett år sedan, då galopperade både Lillfax och Stålville bort möjligheterna till att tjäna pengar, minns Mats som denna stundande juldag på tisdag har två hästar (Guli Vinn och inom V75:an Stålville) till start och dessutom kör Marita Oskarssons Sign Your Name.
I juldagens första lopp över 2140 meter startar Guli Vinn från ett springspår i tilläggsvolten:
– Han är lätthanterlig och det spelar ingen större roll vilket lopp han får. Han gjorde ett gediget lopp i Skellefteå i lördags då han vann från dödens, men är som bekant inte alltid villig att sticka nosen först. Men en hedershäst är det och bland de tre ska vi väl kunna vara, funderar Mats som via nämnda Guli Vinn-triumf i Skellefteå trevligt nog passerade en miljon inkört till stallet 2018.
I V75-4 (lopp 8) startar Mats Stålville från spår 10 bakom bilen:
– Det blev ett risigt läge och han är ju egentligen ingen sprinter varför vi hoppas att dom kör fort där framme. Vi ska dock komma ihåg att han gick 24.0 på sprinterdistans när han vann på Bergsåker i maj. I förra starten var han seg, men har fått kiropraktikerbehandling i veckan och borde vara bättre nu.
– Vi kommer också att sätta på skygglappar som han hade på Bergsåker, det är väl en intressant ändring då vi inte haft på dom sedan den segern.
Mats kör också i V75-3 (lopp 7) där Marita Oskarsson Sign Your Name startar från spår 7 över 2640 meter:
– Han är ingen isfantom, men gjorde en godkänd insats i Skellefteå även om han schabblade lite med travet. Han kan bli lite ivrig bakom bilen varför vi nu sätter på norsken med förhoppningen att han lugnar ner sig. Vi får här ta det lite lugnt inledningsvis och köra till slut, jag har ingen koll på motståndet men vi har ju över 2640 meter gott om tid att komma fram. Det är hur som helst en väldigt bra häst och jag tror att när sommaren kommer, ja, då kommer han att prestera mycket, säger Mats och framför en God Jul-hälsning till alla läsare av dessa rader.

Du gillar kanske också...