Lördagskväll med V65 på Umåker

När Umåker kör V65-tävlingar kommande lördag kväll 24/11 selar Stall Gällerstedt ut en häst i Guli Vinn i kvällens femte lopp (V65-2).
– Han är travsäker och startsnabb, var bra senast, hade då ett omöjligt läge, men avslutade starkt. Nu är det tillägg i ett kortlopp vilket inte är så trevligt, men löser det sig kan han vara bland de tre, men det blir svårt att vinna härifrån.
Mats sitter upp bakom ytterligare fyra hästar denna kväll.
Djärv Elden (lopp 1) kör Mats åt sin hästskötare och tillika amatörtränaren Frida Andersson.
– Frida har berättat att han fortsatt tränar bra, var hygglig senast och behövde det loppet efter frånvaro. Står trist till här med dubbla tillägg och det är svårt att veta hur hon står sig i konkurrensen, säger Mats om loppet där Frida även startar debuterande Vinnare Vinna (körs av Jens Eriksson) från startvolten.
– Hon var bra när jag körde henne i kvalet i våras.
I lopp 3 selar Mattias Berglund från Selet ut sin Gobo´s Uppercut som Mats kör för första gången:
– Jag vet bara att dom säger att han är väldigt osäker och här blev det ju också ett trist utgångsläge med bakspår på tillägg, konstaterar Mats.
Örsbäckshästen Ivanhoe Spirit, tränad av Constanza Flores, kör Mats i lopp 4 (V65-1).
– Han vann ett breddlopp i Boden senast på ett bra sätt, men här är det lite tuffare konkurrens. Är inte så tokig, avslutade bra som femma när jag körde honom för några starter sedan, men senast vi kamperade ihop blev det galopp, säger Mats.
Erica Sandströms Wild Hot Shot kör Mats i lördagskvällens nionde (V65-6) och sista lopp:
– Han svarade för en mycket bra avslutning i lördags då jag körde honom i ett breddlopp på Umåker där han slutade tvåa. Nu har vi springspår i tilläggsvolten, vi bör få en fin position och han bör kunna vara bland de tre främsta i det här gänget, tycker Mats.

Du gillar kanske också...