Många starter under kommande vecka

Många starter under kommande vecka

Stall Gällerstedt har sex hästar till start kring kommande veckoslut varav fyra under Umåkers fredagstävlingar.
– Det blev fina tävlingar på Umåker, tycker Mats som dock då själv saknas då han åker till Norge för att på Momarken under lördagen köra final i Norska TravOaks med Vännfors Stjärna.
– Hon var lite seg i försöket som femma, var nog lite nedsatt efter resan på hundra mil på ett dygn, sa Mats som efter förra tisdagens försök hyste in det treåriga stoet hos Tom Horpestad i Årjäng.
– Tom är nöjd med hästen, berättade Mats som åker till Årjäng under fredagen tillsammans med följeslagaren Janne Karlsson för att under lördagen åka vidare till Momarken.
– Det är tufft motstånd och ett dåligt spår, vi får vara nöjda med vad vi kan få där, men det är hur som helst roligt att vara med i så här stora sammanhang och att vi tog oss till denna final.
Kvällen före startar alltså fyra gällerstedtska travare på Umåker.
I lopp ett Källsjöviking (Per Gustafsson) och Stålviktor (Mikael H Björklund).
– Källsjöviking skötte sig bra vid segern senast efter att tidigare haft svårt att gå felfritt. Nu får Per känna på honom i värmningen och visst ska han kunna vara tre, fyra.
– Stålviktor vann senast med krafter kvar efter att ha hoppat bort segern i starten dessförinnan, han tränar jättebra och jag tror att han här kan få ett passande rygglopp, jag inbillar mig att han ska vara bättre med en sån resa. I det här loppet har jag dock stor respekt för Jan-Olov Perssons favorit Gott Klirr.
I lopp sju startar Sid Dox (Per Gustafsson) och Stålville (Jan Norberg).
– Sid Dox har inte startat på ett tag, tränar bra, men behöver nog loppet.
– Stålville har tränat fantastiskt bra här på slutet, han har suttit fast med krafter kvar några gånger här på slutet. Det här känns lite spännande och Janne Norberg har ju vunnit med honom tidigare.
In i nästa vecka kör Mats Guli Castor i ett lopp i Östersund på tisdag kväll.
– Han har gjort det riktigt bra här under eftersommaren, men kommit upp i klass så nu blir det tuffare emot den här gången. Bra dock att det handlar om ett långlopp över 2640 meter på tisdag.

Du gillar kanske också...