Påskfirande med starter här och där

Stall Gällerstedt firar påsken med att starta på Bodentravet under skärtorsdagen och på Danneros påskaftonstrav.

– Det finns väl inga bättre sätt att fira påsk på än att tävla, tycker Mats.

Mats inleder påskhelgen med att skärtorsdagsflyga, nåja, till Boden där han startar sin egen Guli Vinn i det nionde loppet.

– Han gick ett bra träningsjobb hemmavid denna måndag och allt är bra med honom. Det här blev väl ett lämpligt lopp om än med lite lurigt läge, han gillar ju att komma på upploppet och det är väl inte omöjligt att det kan bli en andraplats igen, skrattar Mats och syftar givetvis på att Guli Vinn har tio andraplaceringar på sina 22 starter hittills i karriären.

Mats kör i Boden också Frida Anderssons Djärv Elden:

– Djärv Elden har gjort det bra i år, men står här lite dumt till med 20 meter extra. Vi kommer att ändra lite för att försöka få honom lite rappare, bland annat med lättare skor fram och en lättare sulky, men vad det kan räcka till vet jag inte då jag inte kan motståndet.

På påskaftonslördagen är det Dannero som gäller.

Där startar stall Gällerstedt treåriga varmblodet Devil in the Sky:

– Han gick bra i ett provlopp för någon vecka sedan och var också jättefin i ett jobb hemma denna måndag. Allt verkar bra, men vi ska komma ihåg att han alltjämt är en nybörjare och här har jag svårt att bedöma motståndet. Hur som helst är det intressant att han får komma igång med tävlandet igen, menar Mats.

På Dannero sitter Mats även upp bakom Frida Anderssons Vinnare Vinna:

– Hon gjorde ett bra lopp senast, det är en snabb häst och här kan vi väl hoppas på nytt rekord och lite pengar in till Fridas kassa.

Du gillar kanske också...