Sex till start runt helgen

Stall Gällerstedt selar ut sex hästar runt detta veckoslut.

– Det är roligt att vi på allvar kommit igång med tävlandet, tycker Mats.

På fredag kväll 17 maj kör Skellefteåtravet tävlingar dit Mats har med sig fyra hästar från Innergård.

Det börjar med Elsås Ravn i det första loppet.

– Han bröt ut och galopperade i stallsvängen på Umåker i årsdebuten varför vi nu provar Skellefteå som han inte känner till. Han känns jättefin hemma och sköter han sig på det sättet bör han kunna vara tre, fyra, tycker Mats.

Stallets Devil In The Sky (lopp 2) körs denna gång av Ove A Lindqvist:

– Han var bra senast men blev rädd för skuggorna på banan och fick inte riktigt till det. Vi körde honom i ett snabbjobb på Umåker i lördags då han var riktigt fin, nu sätter vi på ett helstängt huvudlag med vilket jag hoppas och tror att han kan gå felfritt. Här har jag svårt att bedöma motståndet.

Stålviktor startar i det fjärde loppet:

– Han var fantastiskt bra i årsdebuten då han satt fast med krafter kvar mot några av Sveriges bästa fyraåringar. Vi är fulla av tillförsikt, formen är bra och hittar vi bara fram så…

I det åttonde loppet kör Mats Källsjöviking.

– Det blev en rejäl startgalopp senast, han är svår när han har många hästar omkring sig. Här blev det hemskt bra hästar mot där vi siktar på att köra felfritt och få en slant.

Mats kör även Catch Me W.F. åt Håkan Wennberg i kvällens femte lopp:

– Har jag ingen koll på, vi fick dessutom ett dåligt läge varifrån det inte vinns många lopp.

Veyron B. (lopp 7) tränas av Mikael Lundmark:

– Senast blev han tydligen hängande ute i spåren och trött där. Nu har vi ett intressant läge från spår ett, menar Mats.

På tisdag kväll 21 maj är det hemmabanan Umåker som står värd för travtävlingar.

Här startar Guli Castor och Guli Vinn i samma lopp där Mats kör den förstnämnde medan Micke Björklund sitter upp bakom Guli Vinn.

Guli Castor har varit förkyld, men är nu frisk och jäkligt pigg här hemma. Det blir spännande nu när vi provar med barfotaskor. Jag räknar med att han ska göra en bra insats även om utgångsläget blev lite vanskligt.

Guli Vinn var bra vid segern och har tränat bra hela tiden efter det. Nu är han inne i en ny klass varför det kan behövas några lopp innan han räcker till där, men det här blev ju inte det värsta loppet.


Djärv Elden kör Mats åt Frida Andersson i lopp 8

Du gillar kanske också...