Solänget och Skellefteå nästa!

Efter Lyckseleveckan är det nu ”vardag” igen och det med tävlingar på Solänget kommande lördag kväll 13 juli och i Skellefteå på måndag den 15:e där totalt fyra hästar från Innergård ska ut och tävla.

Lördagskvällen tillbringas förslagsvis halvannan mil söder om Örnsköldsvik där Solänget bjuder på V65-tävlingar där Stålville startar i kvällen fjärde lopp.

Stålville har startat lite sparsamt här på slutet, men nu fått ett lopp i kroppen och bör vara förbättrad efter det. Det här blev dock ett tufft lopp, ett riktigt getingbo och kan vi vara fyra, femma får vi vara belåtna, menar Mats.

I loppet därpå startar Devil in the Sky och det denna gång med formstarka Ove A Lindqvist i jollen.

Devil in the Sky galopperade bort möjligheterna tidigt i Lycksele, men nu är det autostart och då trivs han mycket bättre. Gör han inte bort sig har han kapacitet att vara med där framme från det här femtespåret, tycker Mats.

I det åttonde loppet startar Vännfors Stjärna från spår tre bakom bilen i ett kortlopp enbart för ston:

– Det blev ett rejält tufft lopp för henne senast i Lycksele varför hon nu ska få ett smyglopp och sen kör vi på upploppet, berättar Mats som denna kväll även kör hemmahästen Kicking Viking – tränas av Malin Nordin – i det tredje loppet:

– Han körde jag för ett år sedan och då var han skaplig som femma, jag vet inte i vilket slag han är för dagen och med dubbla tillägg som utgångsläge är det givetvis tufft.

På måndag startar Källsjöviking i det tredje loppet i Skellefteå som då står värd för V64-tävlingar:

– ”Vikingen” fick bakspår vilket faktiskt är positivt för honom. Då är möjligheten att han sköter sig större, han behöver en bit för att trava in sig, men är han med efter femhundra meter ska det vara en bra chans till en framskjuten placering. Vi återgår förresten också till den tidigare balansen.

I Skellefteå sitter Mats också upp bakom finske gästyen Haras du Pin som inte startat i Sverige på ett tag och inte heller vunnit på bra lång tid:

– Jag har ingen koll på honom, men ett sjättespår bakom bilen i detta kortlopp är väl ett okej utgångsläge, tycker Mats om Antti Ala-Rantalas tioåring.

Du gillar kanske också...