Starter på Umåker och i Skellefteå

Kring kommande helg startar Stall Gällerstedt två hästar och Mats har ytterligare två uppsittningar när det körs dagtrav på Umåker fredag 8 februari och i Skellefteå på måndag 11 februari.

Närmast handlar det om V65-tävlingar på Umåker denna fredag 8 februari där stallets Sid Dox går ut i den fjärde V65-avdelningen där uppgiften stavas dubbla tillägg över 2140 meter.

– Han passar på vinterbana, men har inte visat den där riktiga moralen på slutet även om han kan blixtra till ibland. Han måste kämpa på bättre, nu provar vi ett annat huvudlag och hoppas att det ska innebära en förbättring, säger Mats som ser Åstas Marcus som favorit i loppet där han själv hoppas på en fjärde, femte plats.

– Sid Dox var i alla fall jättefin i ett träningsjobb hemma i dag (tisdag 5/2).

Under detta dagtrav på Umåker sitter Mats även upp bakom Sweet Orphan Boy (V65-6) som tränas av Mika Haapakangas.

– Han har jag absolut ingen koll på och inte heller motståndet, men hästen kommer ju från ett starkt stall i form, konstaterar Mats.

I dagens sjunde lopp startar Frida Andersson sin Djärv Elden vilken som vanligt körs av Mats:

– Han utvecklas allt mer eftersom och är en riktigt stark häst som helst skulle ha ett tretusenmeterslopp. Dock är han fortfarande lite orutinerad och fjaskig och det realistiska är väl om vi kan vara fyra, femma, menar Mats som här startar med 20 meters tillägg.

På måndag 11 februari kör Skellefteåtravet dagtävlingar där Stålville startar i det första loppet (2140 meter) och det med dubbla tillägg:

– Han var snuvig, har varit ifrån ett tag och har inte heller gått något banjobb, men han trivs bra på isbrodd, är fin i träningen här hemma och ser vi till motståndet går han väl ner en klass jämfört med föregående starter, säger Mats om förhoppningarna på Stålville i det här sällskapet:

– Stålville är bästa chansen till en framskjuten placering av mina uppsittningar kring det här veckoslutet.

Du gillar kanske också...