Tre starter runt kommande helg

Stall Gällerstedt har tre hästar till start under de närmaste dagarna fördelat på tre olika tävlingstillfällen.

– Sen är det också roligt att ”Lappbarrys lopp” körs på fredag på Umåker, säger Mats om sin tidigare stjärna.

Mats skördade under åren 1995 till 2005 stora framgångar med Lappbarry (Lappello–Barrynella) som på sina 133 starter vann 28 gånger och travade in hela 1.386.900 kronor.

Därför är också kommande fredags ”Lappbarrys lopp” på Umåker stängt vid just 1.386.900 kronor där tolv hästar gör upp över kortdistansen 1640 meter bilstart.

– Lappbarry var verkligen en härlig häst, minns Mats som bland annat vann två V75-lopp med kämpen.

Mats kommer att agera prisutdelare i loppet och får då kanske dela ut pris till sina tidigare arbetsgivare Jan-Olov Persson som selar ut tre hästar i loppet som körs som den första V64-avdelningen.

Under fredagens Umåkergiv startar Mats själv Lillfax över 1640 meter autostart i kvällens tionde lopp.

Lillfax har gjort flera fina lopp på slutet, tränar bra hela tiden och här är distansen helt rätt där vi också fick ett bra spår (4). Vi får prova lite från start och se hur det utvecklar sig, det är några bra med från bakspår och därifrån kan det ju strula. Jag tycker att vi har en chans att vara bland de tre.

På lördag arrangerar Ö-viksbanan Solänget V75-tävlingar där Mats i ett ramlopp (lopp 2) startar Stålviktor.

Stålviktor har gjort flera fina lopp i sommar och var nära att vinna i Skellefteå senast. Han är i bra form, vi gör inga förändringar utan kör som sist. Han går en 28-tid och är en av de som kan vinna det här loppet.

På måndag åker Mats till Boden med Källsjöviking som startar med ett tillägg (2160) i dagens första lopp där sex hästar kommer till start.

Källsjöviking var godkänd från ett hopplöst läge senast i Boden. Jag körde honom i ett jobb nu tisdag och då var han jättefin. Går han felfritt från start ska han ha toppchans i det här sammanhanget. Jag tycker att han är en klass högre än konkurrenterna.

Du gillar kanske också...