Trio till start på lördag kväll

Kommande lördag kväll 14/9 arrangerar Skellefteåtravet en tjejkväll med V65-tävlingar.

Från Innergård åker Mats och trogna chauffören Janne Karlsson med tre startande hästar.

Lördagskvällens andra lopp handlar om ett treåringsförsök i Norrlands Elitserie över 2140 meter där Guli Best startar från innerspåret på tilläggsvolten.

– Det blev ett ruskigt vasst treåringslopp även om det inte blev så många hästar (sex startande). Guli Best bör vara vassaste än förra gången och nu kör vi också med skygglappar, men här blev det som sagt tufft med bra hästar rakt igenom i startlistan. Vi kanske kan vara fyra, femma och även där är det ju fina pengar i loppet som har trevliga 50.000 i förstapris.

I kvällens femte lopp, V65-2, över 2140 meter startar stallet Vännfors Stjärna från, tyvärr, ett trist läge, spår elva i tilläggsvolten.

Vännfors Stjärna har varit jättebra på slutet med två raka segrar, men här blev ju utgångsläget uselt och ingenting annat och helst ska det ju också vara ett halvvarv kortare då hon trivs bäst på 1640. Här får jag ligga lite lågt den här gången, vi får smyga med och jag ser det som en platschans.

I lopp 7 (V65-4) startar Stålville från spår fem där det handlar om 2140 meter med bilstart.

Stålville är fin i träningen och gick bra i förra starten som trea. Här möter han, som alltid, riktigt bra motstånd, från ett bra läge (spår 5) provar vi framåt och hoppas att vi kan vara bland de tre främsta.

Mats har även två lånestyrningar under kvällen.

I det tredje loppet sitter han upp bakom Umåkertränaren Aleksi Kytöläs Tyrillon.

Tyrillon har jag ingen koll på, vi fick också ett dåligt läge med spår sju bakom bilen över kortdistans. Det är dock alltid roligt att stifta bekantskap med nya hästar.

En ny bekantskap för Mats blir det även i åttonde loppet då Mats kör Kalixamatören Ankie Bergdahls Iatas Sandie över 2140 meter.

– Jag känner inte till Iatas Sandie och det är ju lite lurigt med ett fjärdespår i volten där vi får köra för pengar.

Du gillar kanske också...