Trio till start vid Umåkers ”höstpremiär”

Efter ett nära nog två månader långt uppehåll startar hemmabanan Umåker om med tävlande kommande tisdag eftermiddag 30 juli.

– Detta med bilstart för mina tre startande hästar, konstaterar Mats.

Först ut denna dag från Stall Gällerstedt är Vännfors Stjärna i det andra loppet och det från spår tre bakom bilen där 2140 meter väntar:

Vännfors Stjärna är startsnabb och tar förmodligen hand om ledningen, men den här gången vill jag ge henne ett rygglopp. Hon var bra i Övik på en 26-tid, har fortsatt att träna bra och kan förhoppningsvis vara bland de tre. I dessa derbytider tycker jag att det var extra synd att hon inte var anmäld till Derbystoet där hon hade kunnat hävdat sig mycket bra.

I det sjätte loppet, 1640 meter, startar Källsjöviking från innerspåret:

Källsjöviking kan vara lite hetsig i startögonblicket varför jag ska öva med honom bakom bilen före loppet. Senast fick han onödigt tufft svar på väg framåt, men höll mycket bra hela vägen som tvåa i mål. Kommer jag till ledningen så kör jag där.

Elsås Storms uppgift är 2140 meter med bilstart och det från spår fem i eftermiddagens åttonde lopp:

Elsås Storm gjorde comeback senast efter lång frånvaro där han överraskade negativt med att galoppera varvet kvar. Här blir Ostnäs Prinsen storfavorit, men ”Stormen” ska kunna vara med där framme om han sköter sig. Även med honom kommer jag att öva bilstart innan loppet, berättar Mats inför tävlingarna på Umåker 30 juli.

Du gillar kanske också...