Umåker avrundar vårsäsongen

Umåkertravet kör sin sista tävlingsdag på ett bra tag nu på fredag kväll 14 juni.

Stall Gällerstedt selar ut Guli Best som här gör karriärens tredje start och Mats sitter även upp bakom Frida Anderssons Djärv Elden.

Treårige Guli Best startar i kvällens första lopp efter att i de två tidigare framträdandena blivit tvåa båda gångerna.

– De två föregående starterna har handlat om sprintdistans, 1640 meter, och det är inte hans favorit, då är det bättre nu med 2140 meter men givetvis surt att vi fick ett åttondespår i tilläggsvolten. Han har hur som helst gjort det bra i de två tidigare starterna och jag hoppas att det ska lösa sig från det här läget där jag tycker han borde vara bland de tre främsta, men vi behöver givetvis en portion tur om det ska bli seger.

I lopp 3 startar Frida Anderssons Djärv Elden från samma trista läge (spår 8 i tilläggsvolten) där grunddistansen är 2140 meter.

– Han var bra som trea i förra starten där platsspelarna kunde jubla åt ett platsodds på hela 25 gånger. Han gick då fantastiskt bra efter att jag ryckt tussarna 800 kvar. Han är stark och inte så beroende av ett bra löpningsförlopp men visst hoppas vi på en dos flyt härifrån. Vi fick i alla fall rygg på Oddsy som i mina ögon är favoriten i loppet.

Efter denna kväll blir det tävlingsuppehåll på Umåker fram till tisdag 30 juli.

Du gillar kanske också...