Umåkers dubbeltrav väntar

Stall Gällerstedt har en del starter under Umåkers dubbeltrav nu på fredag och lördag.

– Precis som det ska vara den här helgen har det blivit riktigt fina och tuffa lopp och någon direkt vinstchans tror jag inte på, kommenterar Mats.

I fredagskvällens tredje lopp för fyraåriga kallblod startar stall Gällerstedt både Källsjöviking, som körs av Ove A Lindqvist, och Stålviktor som Mats kör själv.

– När Källsjöviking årsdebuterade galopperade han två gånger på grund att vi hade för dålig käk. Nu är det bara två hästar på start och med rätt utrustning ska han förhoppningsvis gå felfritt, men det blev ju ett stentufft lopp med landets värsta fyraåringar där bak, konstaterar Mats.

– Stålviktor var ute i ett provlopp, allt är väl, men han står omöjligt till här i årsdebuten varför vi får vara tacksamma för en matlapp.

På lördag selas Vännfors Stjärna ut för sin årsdebut i det tolfte loppet.

– Hon har tränat bra och var fin i ett provlopp i lördags, men spår elva över kortdistansen är ju inte direkt någon dröm. Vi får ta det som en genomkörare innan en tänkt start i Bollnäs senare i månaden, menar Mats som denna dag också ska V75-köra i Vårbjörken (V75-4) där han sitter upp bakom Linda Rönnlunds Nordby Ask:

– Han fick ett bra läge, men det är jättebra motstånd och det gäller väl att följa med så gott det går i den här konkurrensen, säger Mats.

Du gillar kanske också...