Verdals Bris ny hos Stall Gällerstedt

Verdals Bris ny hos Stall Gällerstedt

Mats besökte tillsammans med ett antal kamrater Klasselöpshappeningen på Bjerke travbana i norska Oslo under gångna helg där man dels bevittnade en hel del fin-fin travsport som exempelvis alla finaler i norska Kriteriet och Derbyt såväl för varm- som för kallblod, men främst kikade Mats runt på hästar till ettåringsauktionen där totalt närmare 200 hästar gick under klubban.
– Jag tror aldrig att jag sett och inspekterat så många hästar som i helgen, något som både är roligt, intressant och lärorikt.
För Mats blev det ett inköp i svarta hingsten Verdals Bris (Norheim Svenn-Verdals Stjerna e Elding) som är uppfödd av Knut Baerheim i Kleppe.
– Han har en mycket fin stam och såg jättefin ut, sa Mats vars Verdals Bris transporteras norrut till Trondheim på onsdag för att efter kommande helg anlända till Innergård.
Vi noterar också glatt att Mats granne på andra sidan älven, Tommy Nilsson, också investerade då ettåriga stoet Lykkje Tea (Åsajerven-Hilderid e Lome Elden) blir ny invånare i Hällfors.

Du gillar kanske också...